Kakbollar

2011-04-15 kl. 22:56:13 | Recept | Kommentarer (0)
Dom kallas olika på olika ställen så jag väljer att kalla dom för kakbollar. Cake pops och cake balls har jag sett på andra bakbloggar, men jag skriver det på svenska så att min svärfar förstår ;)

Jag har testat att göra dessa kakbollar tre gånger och jag måste säga att det är väldigt enkelt att göra dom och det blir SÅÅÅ gott!

Kakbollar

1 paket Oreokakor
1 dl kesella
150-200 g vit choklad
1 paket grillpinnar

Gör såhär:
Häll ett paket kakor i matberedare (eller krossa kakorna på något annat sätt). Blanda i kesella så att det blir en smet och rulla sedan till bollar. Stick en pinne mitt på bollen och ställ i kylen eller frysen i ett par timmar. Smält den vita chokladen med hjälp av ett vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen, ställ in dom i kylen och låt chokladen stelna och sedan är det bara att äta.

Mina tips:
Jag brukar ställa dom i frysen för att det ska gå fortare för bollarna att stelna och sen så stelnar chokladen fortare och dom är färdiga att ätas lite fortare. Om man vill ha strössel på dom så gäller det att vara snabb om du haft bollarna i frysen (det märkte jag i förrgår). Jag brukar ställa bollarna på en tallrik utan bakplåtspapper från början men då jag har
doppat dom i chokladen så har jag alltid ett bakplåtspapper under. Det går även att färga den vita chokladen med vanilg karamellfärg :)

Här kommer lite bilder (dom är klickbara).

         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback