Grattis Linda!

2011-04-26 kl. 19:23:21 | Allmänt | Kommentarer (0)
Tänkte att jag skulle lägga upp några bilder på tårtan som jag gjorde till min storasyster Linda som fyller 40 år idag. Jag har inte kameran är uppe och jag är alldeles för slut för att orka gå ner och hämta den så det får duga med bilder från min iPhone.





Det här var som sagt min första sp (sugarpaste) tårta och det gick ganska bra men jag tycker att det är lättare att få marsipanen jämn än sp, men övning ger färdighet så snart kan jag det :) Tårtan är fylld med chokladmousse och hallonmousse och det blev faktiskt väldigt gott att blanda sött och surt (det är inget socker i hallonmoussen så det blev en bra blandning).

Nu ska jag krypa ner i sängen, det är en lång dag imorgon.
Godnatt


Provbakar

2011-04-24 kl. 14:19:09 | Allmänt | Kommentarer (0)
Just nu så håller jag på och gör min första sp (sugarpaste) tårta, den ska inte ätas förrän imorgon så jag ska bara fylla den idag. Jag har gjort tårtbotten och den blev jättefin (enligt mig iallafall) och nu så håller jag på med rörorna som ska vara i. Jaag kände att jag ville testa göra en sp tårta innan det är dags att göra bröllopstårtorna och så kom jag på att jag har en syster som fyller 40 år på tisdag så jag tänkte att hennes familj fick agera försökskaniner. Hoppas att den blir god så att jag vet hur jag ska göra till bröllopstårtorna.

Jag har suttit  och letat efter bra recept på tårtbotten och eftersom att jag har en del bakbloggar som jag följer slaviskt så hade jag ju några att välja mellan, men det blev receptet som Erika - bakglädje har på sin sida och det funkade faktiskt väldigt bra. Nu ska jag fortsätta med mina röror och sen ska jag ta fram kameran och fota lite :)


Hoppas att alla får en fortsatt trevlig påskhelg, skriver mer senare!

Ni kanske undrar?

2011-04-15 kl. 23:19:37 | Allmänt | Kommentarer (0)
Ni kanske undrar vad jag har gjort alla dom här dagarna då jag inte har bloggat? Jo det är ju så att jag har fått en beställning av en vän på tre stycken bröllopstårtor, så det jag har gjort för att stilla mitt bakbegär lite är att titta på andras tårtor och sedan dreggla på olika tillbehör som jag bara "måste" ha. Jag har fått massor med inspiration och jag ser verkligen fram emot att få göra dessa tårtor så man kan väl nästan säga att jag håller igen på mitt bakande så att jag verkligen ska längta ännu mer, det blir mina första bröllopstårtor och jag håller tummarna på att det inte blir dom sista :)

Dom tårtbloggar som jag har tittat på mest är följande.

Erika - bakglädje
Annicake
Marias baksida
Cickans piece of cake
Susannes tårtor

Har även varit en flitig besökare på dessa sidor
Kakburken
tårtdekor
fikamera


Nu ska jag ta min snoriga näsa och onda hals och slänga mig i sängen och snarka ikapp med sambon och vovven :)

Kakbollar

2011-04-15 kl. 22:56:13 | Recept | Kommentarer (0)
Dom kallas olika på olika ställen så jag väljer att kalla dom för kakbollar. Cake pops och cake balls har jag sett på andra bakbloggar, men jag skriver det på svenska så att min svärfar förstår ;)

Jag har testat att göra dessa kakbollar tre gånger och jag måste säga att det är väldigt enkelt att göra dom och det blir SÅÅÅ gott!

Kakbollar

1 paket Oreokakor
1 dl kesella
150-200 g vit choklad
1 paket grillpinnar

Gör såhär:
Häll ett paket kakor i matberedare (eller krossa kakorna på något annat sätt). Blanda i kesella så att det blir en smet och rulla sedan till bollar. Stick en pinne mitt på bollen och ställ i kylen eller frysen i ett par timmar. Smält den vita chokladen med hjälp av ett vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen, ställ in dom i kylen och låt chokladen stelna och sedan är det bara att äta.

Mina tips:
Jag brukar ställa dom i frysen för att det ska gå fortare för bollarna att stelna och sen så stelnar chokladen fortare och dom är färdiga att ätas lite fortare. Om man vill ha strössel på dom så gäller det att vara snabb om du haft bollarna i frysen (det märkte jag i förrgår). Jag brukar ställa bollarna på en tallrik utan bakplåtspapper från början men då jag har
doppat dom i chokladen så har jag alltid ett bakplåtspapper under. Det går även att färga den vita chokladen med vanilg karamellfärg :)

Här kommer lite bilder (dom är klickbara).

         

Förlåt

2011-04-06 kl. 17:52:09 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag har inte haft tid att uppdatera den här bloggen på sista tiden, men efter jag kommit hem från Örebro så ska jag blogga lite oftare :) jag hoppas att alla får en underbar helg och så ses vi på måndag igen. :)