Det luktar gott här hemma

2013-01-22 kl. 21:15:33 | | Kommentarer (0)

Jag håller på att grädda sista plåten med bullar nu och sen ska jag vila lite. Finns det verkligen nåt som luktar godare än nygräddade bullar?
Igår så kände jag suget efter semlor, men jag kompromissade med mig själv och gjorde kanelbullar idag istället. Kände inte riktigt för att göra semlor nu, det får vänta en vecka till :)


Här kommer receptet!

2013-01-14 kl. 14:26:00 | Recept | Kommentarer (0)
Enkel kanelbullesockerkaka
 
175 g + 3 msk rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
 
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel
 
Gör såhär
* Rör smör (den större mängden) och socker poröst i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingrediensern och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen. Smörj och bröa en sockerkaksform.
* Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö på resterande kanelsocker. Klicka till sist över de 3 matskedarna smör.
* Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Testa med en sticka att kakan är färdig, kakan ska inte vara kladdig.
 
 
Jag har gjort kakan två gånger och första gången så gjorde jag exakt som det står i receptet, men andra gången så gjorde jag några saker anorlunda. Jag delade upp smeten på tre så blev det blir mer spridning på kanelsockret och jag tycker att det blev bättre. Det ser ut som om det blir lite deg och mycket socker men kakan ökar ganska mycket i storlek så det blir bra i slutändan iallafall.:)
 
Receptet kommer från boken Pernillas praliner :)
 
Nu ska jag göra klart här hemma och sen så blir det jobb till 23.15 och sen är jag ledig till på fredag :)
Godkväll!

Bilder!

2013-01-12 kl. 00:46:24 | | Kommentarer (0)

Tänkte försöka lägga ut bilder på kanelbullesockerkakan som jag gjorde tidigare i veckan och eftersom att den blev så god så har jag gjort en till för imorgon (idag) så kommer Peter å Sarah å Alva hit och då kan det vara bra att det finns nåt gott att bjuda på :)


Kanelbullesockerkaka

2013-01-09 kl. 00:48:08 | | Kommentarer (0)

Jag köpte boken "Pernillas praliner" av några grannar som sålde jultidningar och igår så bläddrade jag igenom den ordentligt och hittade ett recept som jag ville testa. Kanelbullesockerkaka hette det och jag tyckte att det lät spännande så idag efter middagen så gjorde ja en sån sockerkaka och jag måste säga att den var väldigt god och påminner väldigt mycket om pitekaka. Den blev tyvärr inte så snygg när den var gräddad så jag har bara en bild före den stoppades in i ugnen, men eftersom att jag gillade den och att den var så enkel att göra så ska jag göra den snart igen. Tills dess så får ni hålla tillgodo med en bild på en ogräddad kaka :) lägger ut receptet lite senare.

Tydligen så kan jag inte lägga ut bilder överhuvudtaget idag så bilderna får helt enkelt bli en annan dag :)

Godnatt!


Var för snabb..

2013-01-03 kl. 20:20:07 | | Kommentarer (0)

Tryckte fel så jag råkade publicera inlägget innan jag var färdig med alla bilder, så här kommer några fler :)
Det blev inte så många bilder på telefonen men jag har några fler på den riktiga kameran, men det är där det.. Orkar inte lägga in dom i datorn..

Nu = vila!


Ska bara...

2013-01-03 kl. 20:17:21 | | Kommentarer (0)

Det blev en lång dag eftersom att jag sov lite dåligt inatt, men jag hinner nog ta igen det snart :) ligger i soffan och slötittar på en favoritfilm (twilight) och jag gissar på att jag snart kommer att snarka högljutt :) men jag ska bara vila en liten stund, för annars kommer jag typ att vara pigg då jag vaknar av att Jonas kommer hem inatt.

Imorgon ska vi till stan och kolla på barnvagnen vi ska köpa och sen så ska vi kolla lite annat också så det blir en bra dag. Jobbar för ovanlighetens skull inte första turen (05.15-17.17), utan nu ska jag åka kvällspasset så jag börjar först klockan 17.00 :)

Nu börjar ögonlocken kännas tunga så nu är det bäst att stänga dom och vila lite :) slänger först in lite bilder från nyårs! Har inte så många bilder men några blev det iallafall :)


Godnatt

2013-01-02 kl. 21:44:41 | | Kommentarer (0)

Borde ha lagt mig för länge sen men min mage är lite orolig för tillfället, men det kan ju kanske bero på att jag invigde min glassmaskin ikväll och det blev så gott så att jag åt upp hela skålen (det blir ju inte så mycket i en skål, men ändå) :) det var väldigt lätt att göra glass och det blev supergott! Blandade i hackade ballerina kladdkaka kakor också och det blev nästan för gott :) nästa gång ska jag testa med toblerone eller kexchoklad. Men just nu orkar jag inte tänka mer på glass, för klockan 03.00 så ringer väckaren så det är bäst att jag försöker sova nu.

Godnatt