Gott nytt år!

2011-12-31 kl. 22:06:45 | Allmänt | Kommentarer (0)
jag vill önska alla mina läsare ett gott nytt år! Sitter i köket hos min syster i finnäs och testar deras iPad. :) god mat och trevligt sällskap :)
Gott slut och gott nytt år!

Dataproblem

2011-12-28 kl. 22:15:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har dataproblem så tävlingen förlängs till den 5/1-12. <fortsätt gissa!


GOD JUL!

2011-12-24 kl. 09:25:51 | Allmänt | Kommentarer (0)
Nu är dagen kommen, idag är det julafton! Vi tänkte inleda dagen med frukost hos Urban och Trine och sen ska jag fara och jobba ett par timmar :) Det ska bli mysigt ikväll, det blir en sen middag för mig men jag klarar mig ändå :) Det blev ändrat på jobbet imorgon så istället för att jobba 16.50-23.15 så jobbar jag 12.50-18.50 och det blev ju hur bra som helst!

Igår så var vi i Norsjö hos Mathilda och Daniel och där blev det massa mys och även lite bingolotto :) Ebba och Evelina var där så det blev ju extra mysigt. Nu måste vi fara så att vi inte missar frukosten.


Ha en god jul allihopa!

Stress

2011-12-22 kl. 14:56:08 | Allmänt | Kommentarer (0)
Det blir inte alltid som planerat. Jag är inte ledig imorgon så det blir en stressig dag, men det SKA gå ändå!
Kommer att komma hem från luleå 17.10 (som tidigast) och sen äre bara att skynda sig iväg mot Norsjö.

nu ska jag duscha och he mig iväg mot stan så att jag kommer mig hem och kan hoppa isäng.
Godnatt

22/12

2011-12-22 kl. 13:49:42 | Allmänt | Kommentarer (0)
Vart tog tiden vägen? Nyss var det ju första advent och nu är det bara två dagar kvar till julafton! Jag har massor med saker som jag måste göra och jag börjar få liiite ont om tid. Jag ska fara till stan och handla mat och dom sista klapparna så slipper jag göra det imorgon. Morgondagen kommer att bli fullspäckad! Till stan på morgonen för att Jonas ska köpa julklappar och jag ska städa på jobbet och sen så ska vi fara till norsjö och spela bingolotto och sen är det julafton och då ska jag jobba :)

Nu ska jag plocka fram lite pyssel så att jag blir klar med den sista hemmagjorda julklappen :)
Hoppas att ni alla får en trevlig julhelg och glöm inte min tävling! Det är många som läser min blogg, men väldigt få som kommenterar så nu tycker jag att ni ska sätta er ner och fundera ut ett bra datum och sen skriva en kommentar med eran gissning ;)

Vilken är den godaste godisen i paradis och Aladdin?

2011-12-21 kl. 20:46:16 | Lisa tipsar | Kommentarer (0)
Om man frågar mig så är svaret: Trillingnöt.

Jag följe med min mormor till frisören idag och efter det så for jag till min Kusin sofia och hälsade på :) Sofia hade gjort trillingnötter och det såg så gott ut så jag var tvungen att testa det då jag komme hem. Det var superenkelt. Jag tog 200 g ljus choklad och 200 g hasselnötter och så smälte jag chokladen och blandade ner nötterna. Jag orkade inte göra nån dekoration på dom så därför så visar jag dom inte i bloggen (och så finns det en risk att dom är slut innan jag har fått fram kameran) :D Superlätt och SÅ gott!

Hmm, Jag märker att det mesta jag skriver om är "SÅ gott", men det kanske är för att jag inte brukar göra så mycket julgodis och i år har jag gjort flera olika sorter och allt har varit otroligt smaskigt.

Haha, jag måste berätta om idag. Jag parkerade en liten bit ifrån frissan och eftersom att min mormor har jättedåliga knän (och så hade jag glömt ta med hennes kryckor) så gick jag och höll i hon ordentligt så att hon kände att hon hade stöd. Jag sa till mormor att hon skulle gå försiktigt för att "faller du så faller jag" och till svar fick jag: Det skiter väl jag i, då landar jag ju mjukt.. :)
Hon är så söt!

Blir det en fjärde gång?

2011-12-21 kl. 00:04:33 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag misslyckades med kolan! GAAH! Jag som har skrytit över att den är så enkel att det inte går misslyckas med den. Men det var mitt eget fel.. Jag hade precis rört ner alla ingredienser och det skulle precis börja puttra och då råkade jag putta till förvaringslådorna så att massa tidningar flög ut över golvet så då började jag plocka upp dom och glömde ta tid. Försökte känna då smeten var klar och trots "kultestet" blev godkänt så är kolan supermjuk nu.. Den blir inte hård eller seg, den är bara god nu. Men kola ska ju vara segt så vi får se om jag "måste" göra mer nån annan dag.

 Inga bullar blev det idag heller, det är också ett måste innan jul.. och så lite annat smått och gott, men nu måste jag sova för jag måste fara hemifrån just efter sju imorgon. Ska följa med min mormor till frisören, hon ska premanenta håret och jag ska sitta och titta på :D Sen blir det lite fönstershopping och sen så ska jag hem och baka lite mer :) Eller ja, just ja.. Jag ska ju en sväng förbi på jobbet också. Haha, det är ju lite roligt att då jag inte jobbar så vill jag dit ändå :) Jag trivs så himla bra och alla är så mysiga!

Nu ska jag snarka ikapp med Sita.
Godnatt


Tredje gången före jul!

2011-12-20 kl. 22:19:17 | Allmänt | Kommentarer (0)
Nu har jag gjort julkola igen, tredje gången på ungefär en vecka :) Haha, dom är verkligen SÅ goda! Det blir väl typ 60 kolor eller mer och dom har redan tagit slut så nu får vi se om den här omgången räcker fram tills jul? Hoppas det för nu hade jag inte tänkt göra mer kola under det här året..

Glöm inte bort min tävling! Ni har 8 dagar på er att gissa hur många dagar det tar för mig att gå 1 000 000 steg. Skriv det datum ni gissar på i en kommentar här på bloggen och när jagh ar gått mina 1 000 000 steg så ser vi vem som vinner. Det är ett fint pris, jag skulle gärna ha det själv ;)

Kom igen och gissa nu! ;)

Julkola!

2011-12-20 kl. 19:24:53 | Recept | Kommentarer (0)
Jag brukar alltid göra julkola och för nåt år sen så hittade jag ett recept på en blogg och sen dess så har jag varit fast. Superenkelt och SÅ gott!

Julkola
100 g margarin
2 dl vispgrädde
3 dl socker
4 msk kakao
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Smält margarinet i en kastrull.
Blanda ned resten av ingredienserna i kastrullen och låt koka på hög värme, rör om då och då.
När det bubblar kan du börja ta tid, när det gått ca 15 minuter kan du börja med kulprovet.

Mina tips:
Jag brukar inte koka på högsta värmen utan växla mellan 4 och 5. Jag rör hela tiden för då kan man lättare känna när det är läge att börja med kulprovet. Det står 15 minuter i receptet men jag brukar typ aldrig koka dom längre än 10 minuter sammanlagt, men det är också för att jag vill ha en seg/hård kola och inte en som är stenhård. Sen så tar jag en plåt och lägger på ett bakplåtspapper, häller smeten på plåten och låter det svalna lite. Efter en liten stund så tar jag antingen sax eller kniv och gör bitar som jag slår in i plastfolie (det är det som tar mest tid) :)

Supergod kola! Rekommenderas
!

Godmorgon FREDAG!

2011-12-16 kl. 03:43:41 | Allmänt | Kommentarer (0)
Japp nu är det fredag och jag är vaken den här tiden på morgonen :) Jag ska JOBBA idag och det ska bli så kul! Det är så roligt då man trivs med sitt arbete.

Igår så skulle jag göra saffransskorpor igen, och jag tänkte göra dubbel sats för att få många på en gång. Gjorde första omgången först och då jag skulle göra omgång nr 2 så upptäckte jag att jag hade slut sötmandel så jag gjorde dom utan nåt i och jag har inte smakat dom än, men dom blev nog också goda.

Nu måste jag fortsätta göra mig klar!
Ha en bra fredag allesammans!

Saffransskorpor

2011-12-15 kl. 12:41:50 | Recept | Kommentarer (0)
Här kommer receptet som jag använde till saffransskorporna jag gjorde i tisdags. Det står att man ska strö över råsocker, men jag skippade det och jag tycker att dom blev nog söta ändå :)  Supersupergoda! Rekomenderas verkligen! :)

Leilas saffransskorpor
100
g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Lägger upp samma bilder som igår, dom ser ju så goda ut! :)


GLÖM INTE!

2011-12-15 kl. 01:04:53 | Allmänt | Kommentarer (1)
Glöm inte tävlingen! Fram tills den 28/12 kan ni vara med och gissa på hur många dagar det tar för mig att gå 1 000 000 steg!

Åter igen så säger jag GODNATT, men den här gången lyfter jag rumpan och styr mot sovrummet.

Julgottis

2011-12-15 kl. 01:03:04 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag har varit dålig på att blogga dom här senaste dagarna och det beror främst på lathet (det ÄR jobbigt att starta datorn och sätta sig ner på stolen), men också på tidsbrist. Jag jobbade måndagkväll och kom isäng sent, väldigt sent. Upp tidigt för att följa med svärmor till stan, det blev lite shopping och annat smått och gott och sedan så kunde jag inte sova på kvällen, så då gjorde jag lite julgodis. Med lite så menar jag saffrasskorpor, hallontryffel och "snöbollar" :) Allt blev supergott, men mina nya favoriter är helt klart saffransskorporna! Läste någonstans att Leila hade ett jättebra recept på saffransskorpor så jag googlade och hittade flera olika, men jag valde det första till slut iallafall. Dom är så farligt goda och det är jag inte ensam om att tycka, så jag måste snart göra fler så att det räcker fram till jul.

På tisdagkväll då jag gjorde alla dessa godsaker så hade jag tillochmed tagit ner och laddat kameran så att jag kunde ta några "riktiga" bilder. Men jag måste så klart erkänna att jag är en "bakare" och inte en fotograf, men bilderna blev iallafall bättre än med mobilen :)

Haha, okej! Efter att ha tittat på bilderna jag tog så tror jag att jag tar tillbaka det jag skrev tidigare. Bilderna såg bra ut så länge som dom var i kameran, men nu då jag la in dom på datorn så var dom inte så bra längre. Men men, jag tror att mitt budskap når fram ändå! Det är gott med jul! :)







Recepten kommer imorgon för nu måste jag sova innan jag somnar sittandes på stolen.
Om jag somnar på stolen så rullar den iväg och då ramlar och ner på golvet och får väl säkert nån hjärnskakning eller nåt annat otrevligt, så nu tar jag varningarna (gäspningarna) på allvar och hoppar i säng.

Godnatt!


TÄVLING!

2011-12-11 kl. 14:12:43 | Allmänt | Kommentarer (4)
Jag hittade min stegräknare och eftersom att min blogg har fått fler besökare än förr så har jag bestämt mig för att ha en liten tävling.

Hur många dagar tar det för mig att gå 1 000 000 steg? Skriv en kommentar på detta inlägg, din mailadress (och bloggadress om du vill) och så din gissning på vilket datum jag är färdig med mina steg. Den som kommer närmast vinner ett pris (priset och allas gissningar kommer att läggas ut på bloggen den 28/12-11 så fram tills dess går det bra att gissa.)
 



En ledtråd på priset: Det har med bakning att göra ;)

Helgen försvann fort..

2011-12-11 kl. 11:50:17 | Allmänt | Kommentarer (0)
Det är redan söndag! I helgen har jag jobbat och idag ska jag på julbord med jobbet (och jonas ska på ett annat julbord med sitt jobb). I fredags så skulle jag upp 03.10 och jag vet inte vad som hände för jag somnade inte förrän 00.50.. Upp i tid och sen så var det bara att åka iväg. När vi kom fram till Luleå så blev det full rulle och jag hann inte vila nåt innan det var dags att fara tillbaks mot skeå. Kom hem 19.30 på kvällen och då åt vi middag och sen somnade jag 21.30 oh sov till 11.00 :) Det behövdes kan jag ju säga!

Igår så började jag 16.50 och slutade 00.50. Han som körde hem berättade att han hade gjort en utmaning med sig själv för ett par år sedan. Han hade köpt en stegräknare och ville ta reda på hur många dagar det skulle ta innan han hade gått 1 000 000 steg. Jag bestämde mig genast för att jag också ville testa det och att jag skulle försöka klara det på mindre dagar än vad han hade gjort det. Men.  Jag kan inte hitta min stegräknare... Jag VET att jag hade den igår innan jag skulle ut med Sita, men jag tog av mig den för att jag inte ville tappa bort den och nu är den helt borta.. Jag har letat sen vi vaknade men jag kan inte hitta den.. fan också.. Jag som var så peppad på att sätta igång med att promenera! :( SUCK!

Nä, nu ska jag fortsätta leta och sen ska jag pyssla lite och sen så ska jag ut på promenad och sen blir det att göra sig klar för julbord! MUMS!

Hoppas att alla får en fortsatt trevlig söndag :)

Redan torsdag?

2011-12-08 kl. 17:17:55 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag hade inte tid till att blogga igår. Vi hade tänkt fara vid sju i går morse och jag vaknade 06.59, men det gick bra ändå.Vi stannade i skellefteå och köpte kaffe och sen stannade vi i luleå och kollade lite och sen så kom vi fram till Haparanda (och IKEA) vid ett. Vi gick där ett par timmar och sen så gick vi på några andra affärer och sen så gick vi tillbaks till IKEA och tog ett andra varv :) Klockan var typ 21.10 då vi for från happis och vi var hemma vid halv tre typ. Det snöade jättemycket på vissa ställen och då gick det inte köra fort :D När vi kom hem var vi trötta men nöjda med dagen och sen så vaknade jag med träningsvärk i benen idag, haha! Hur många har fått träningsvärk av att gå på IKEA?!

Nu ska jag iväg till Burträsk och träffa svärmor och sen ska jag hem och sova.. Jonas är ledig imorgon, men det är inte jag för jag börjar 05.00 och slutar 17.10 :) Det är tur att jag gillar mitt jobb så för mig gör det absolut ingenting att jobba på en fredag :)

MUMS!

2011-12-07 kl. 00:13:16 | Bullar | Kommentarer (1)

Bakade lussebullar på en liter mjölk och sen delade jag upp degen i fem bitar och så gjorde jag flest av dom som jag vet att alla tycker om, nämligen med vaniljsocker och strösocker. Gjorde även några med mandelmassa och vit choklad (några med strösocker på och några med vit choklad på) óch sen så gjorde jag några med bara mandelmassa och liiiite socker :) Kan faktiskt säga att alla blev goda, men jag tycker nog bäst om dom "vanliga", men det var ju intressant att testa nåt nytt.

Här kommer lite bilder, eller ja.. Det blev bara två bilder, så här kommer dom! :)


På den här degen så hade jag riven mandelmassa och riven vit choklad :)


Och här är en bild på dom olika sorterna :)


Saffransbullar

2011-12-06 kl. 19:02:24 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag ska baka lite saffransbullar ikväll och jag tänkte testa göra lite olika varianter men med samma deg. Efter det så hade jag tänkt fortsätta lägga ut bilder och recept och sen så tänkte jag gå och lägga mig, för jag ska ju faktiskt upp ganska tidigt imorgon. Ska till Haparanda för tredje gången inom loppet av 9 dagar :) Kul med en liten roadtrip mitt i veckan!

Ska ta lite glögg så att jag får en liten klick julstämning så kanske det går lite lättare att baka bullar.

American Cookies

2011-12-06 kl. 15:00:34 | Småkakor | Kommentarer (0)
Mirabellcupcake hade ett superbra recept på en kaka och efter att ha bakat dom en gång så var jag fast. Jag tror att jag har bakat dom här kakorna drygt 5 gånger nu och jag kan verkligen rekomendera dessa kakor (iallafall för dom som gillar choklad!). Här kommer receptet + mina egna bilder :)

American cookies
300 g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk äkta vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
Blanda sedan i det smälta smöret, och vispa ihop det ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Smeten kommer att bli som en "fudgeboll".
Dela upp smeten i mindre bollar och
platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca tio minuter.






Cookies in a jar

2011-12-06 kl. 14:28:33 | Lisa tipsar | Kommentarer (1)

I september då Sarah fyllde 20 år så ville  jag göra nåt speciellt och eftersom att hon hela tiden tjatar om att hon vill ha recept av mig så gjorde jag en annan variant. Jag hittade en blogg där det var en tjej som hade gjort "cookies in a jar" och jag började med att provbaka kakorna som hon hade använt till hennes burk och dom är verkligen SUPERGODA! Det är en av mina favoritkakor just nu. mirabellcupcake hade finare burk och finare upplägg, men jag räknar mig själv som amatör och blev ändå nöjd med resultatet :) Hon som fick burken blev också nöjd :)

Det är ett bra tips till "gå-bort-present" eller födelsedagspresent, för alla vill vi väl ha kakor? :) Det enda den som får burken behöver göra är att tillsätta fett och ägg (i det här receptet iallafall) och röra ihop till en deg och sedan rulla till bollar och grädda i ugnen. Man kan ju självklart använda sig av vilket kak-recept som helst :)



Först så tog jag en tom glasburk (ganska stor)


sen så fyllde jag burken med alla torra ingredienser


Och till sist så gjorde jag en "hätta" till burken för att göra den lite snyggare :)

Receptet på kakorna kommer i ett senare inlägg.


Min första Hello kitty

2011-12-06 kl. 13:57:22 | Tårtor | Kommentarer (0)

Jag har alltid gillat att göra tårtor, men jag är USEL på att rita och göra saker för hand, men nu har jag iallafall försökt mig på att göra en Hello kitty tårta. Min systerdotter fyllde 5 år och skulle ha kalas så jag åkte dit (till södertälje) och gjorde allt fika, här kommer bilderna!




Hello kitty tårtan, lite sne och så men jag är ändå nöjd :)


Allt fika som jag hade gjort på en kväll :)


Och för att skaka ner fikat så lekte vi dansstopp


Till slut fick Cailey öppna alla paket..

..och jag tror att alla hade förstått vilken färg som hon gillar mest av allt.. :)


Tisdagen den 6/12

2011-12-06 kl. 13:44:41 | Allmänt | Kommentarer (0)
Idag hade jag tänkt ta mig tid och uppdatera ordentligt här i bloggen, alltså lägga upp bilder och recept på sånt som jag har bakat och annat pyssel som jag har gjort dom senaste veckorna. Om orken håller i sig så kommer det nog att bli en hel del inlägg, men jag har flera projekt på gång just nu så det kan ju hända att jag blir sugen på att byta sysselsättning för en stund.

Blir det jobbigt att läsa allt som läggs upp idag så kan ni ju alltid kolla på bilderna ;) Kameran är tömd och mobilkamerans sladd är hämtad till datorn så att jag inte ska kunna komma på några undanflykter.


Ny vecka!

2011-12-05 kl. 12:21:19 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag fara och städa på jobbet och sen ska jag åka med bussen 17.10 :)
Hoppas att mina kläder har kommit idag :)

Igår då jag kom hem så var jag så trött, men jag tittade på tv och försökte hålla mig vaken. Jag såg lite Beck, men under nyheterna så somnade jag och jag sov i mer än 12 timmar! Det behövdes verkligen kan jag ju säga.
I lördags då jag for till mamma för att sova där så att jag inte skulle måsta stiga upp 03.20 så vaknade jag 03,15 och var pigg. Då klockan var halv ett så var jag så trött så att jag hade nog lätt kunnat somna där jag stod, men jag kämpade och lyckades hålla mig vaken (kaffe är bra ibland). :)

Nu ska jag duscha!

Ha en trevlig kväll


..

2011-12-05 kl. 12:17:25 | Allmänt | Kommentarer (0)





Fredag!

2011-12-02 kl. 23:41:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag så har jag och Trine varit till stan och shoppat, eller ja hon shoppade och jag städade på jobbet. Sen åt vi middag hos dom och efter det så hjälpte vi dom att göra om Moas rum, det ska bli lila :) Idag då Trine skulle välja färg så stod det mellan en mörk lila och en ljus lila och till slut så valde hon den ljusa, men då hon kom hem och började måla så såg vi ju att hon hade fått den mörka iallafall. Det stod att det var ljuslila på burken men det var den mörka färgen i, men det blev bra till slut iallafall.

Imorgon så ska jag jobba mellan 12.50-18.50 och sen ska jag till mamma och sova där. På söndag blir det en lååång dag med en tripp till Haparanda och sen så har jag även jobb måndagkväll och sen är det helg för min del. Har fått en extra tur nästa lördag så då kanske jag får en chans att komma in i arbetet lite mera, men än så länge så tycker jag verkligen att det är SKITKUL! I love it!

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon så ska jag pyssla lite på skolan "inni lia" innan det är dags att fara mot stan.
Godnatt