Saffransskorpor

2011-12-15 kl. 12:41:50 | Recept | Kommentarer (0)
Här kommer receptet som jag använde till saffransskorporna jag gjorde i tisdags. Det står att man ska strö över råsocker, men jag skippade det och jag tycker att dom blev nog söta ändå :)  Supersupergoda! Rekomenderas verkligen! :)

Leilas saffransskorpor
100
g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Lägger upp samma bilder som igår, dom ser ju så goda ut! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback