Mini cupcakes!

2012-05-30 kl. 13:21:35 | Allmänt | Kommentarer (0)

I söndags så firade vi Jonas och eftersom att jag hade lite ont om tid så hann jag inte baka så mycket, men dom här mini cupcakesen kommer jag garanterat att göra igen för dom var så fruktansvärt goda! Dom är toppade med antingen geishafluff eller mjölkchokladfluff :) gjorde dessutom en vanlig gräddtårta chokladbollar och cakepops! Hann inte ta kort av allt men lite bilder kan jag visa iallafall :)

Nu ska jag fara till Norsjö och plantera lite på graven :)


Lång väntan..

2012-05-26 kl. 11:33:40 | Allmänt | Kommentarer (0)

När man har många timmar som man sitter i Luleå och väntar på bussen hem så är det lätt att man "hamnar" på stan och så är det lätt hänt att shoppa lite :) igår shoppade jag en träningströja, en rulle tejp och en minimuffinsplåt+formar.

Nu ska jag äta nåt och sen ska jag fara på jobbet! :)


Tårtor till Wilma

2012-05-26 kl. 11:30:04 | Allmänt | Kommentarer (1)

Min kollegas barnbarn Wilma fyllde 3 år i veckan och hon älskar Pippi Långstrump, jag är nybörjare på att göra motivtårtor så det var mycket som jävlades. Men jag är nöjd med slutresultatet iallafall! Försöker lägga upp bilderna igen :)




Ingen rast och ingen ro..

2012-05-26 kl. 01:13:46 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har jobbat den tidiga turen (05.15-17.17) torsdag och fredag och samtidigt har jag haft två tårtor som skulle vara klara torsdag och fredag och det blev mycket piller på dom men jag är faktiskt rätt så nöjd! Det är samma person som skulle ha tårtorna och jag tror att som också blev nöjda :) tänkte lägga ut bilder på tårtorna men det fungerar inte :( ska försöka lägga upp dom i ett separat inlägg.

Nu blir det sömn och jag har tre jobbardagar kvar tills jag får "helg" och sen så jobbar jag torsdag och sen har jag helg på riktigt! Japp, jag ska vara ledig nästa helg! Ska bli så fruktansvärt roligt med en helg i Sundsvall :)


Full rulle!

2012-05-16 kl. 16:38:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag vaknade halv nio imorse och gick ut med sita och sen bakade jag muffins. Tog med mig muffinsen och åkte med Jonas till Martinssons och sen så gick jag hem. Den blev en promenad på 7,2 km och det tog 1 timme och 6 minuter :) det var skönt men varmt, det känns som om sommaren är påväg på riktigt den här gången :) nu håller jag på och tömmer alla skåp i köket för vi ska måla och tapetsera i helgen. Sitter bara ner ni för att vila en kort stund och sen är det bara att sätta igång!

Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig onsdag!


Förberedelser

2012-05-09 kl. 10:31:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har en tårta till på lördag som kommer att bli ganska avancerad (iallafall för mig) så just nu försöker jag förbereda så mycket jag kan eftersom att jag ska jobba både fredag och lördag :) igår bakade jag tårtbottnar men en av dom blev misslyckad så den får bli punschrullar lite senare.

Igår så såg jag ett tips om en promenad app på facebook, den heter "gå för hjärtat". Det är en app som mäter hur länge man går och hur långt, och för varje km jag går så skänker becel 1 kr till kvinnlig hjärtforskning. Jag testade den igår och jag fick ihop 7 kr och jag vill genast gå ut igen så att jag kan få ihop mera pengar. Sen sparas pengarna så man kan se hur mycket man fått ihop totalt. Jag har ju använt mig av appen runkeeper tills nu, men den får nog vila ett tag framöver (men den har lite fler funktioner så dom saknar jag). MEN eftersom att vi har hjärtsjukdom i släkten och jag är kvinna, så känns det som en bra sak att promenera för! :)


Bara för att..

2012-05-03 kl. 08:28:20 | Allmänt | Kommentarer (1)

Bara för att jag hade förberett kakbollar och chokladbollar så blev det jobb idag :) men jag älskar mitt jobb så jag blev bara glad. Bussen går 10.15 så nu måste jag skynda mig lite :)

Ha en bra torsdag!


Chokladsnittar med apelsin och vit choklad

2012-05-03 kl. 01:09:58 | Allmänt | Kommentarer (0)

Så fruktansvärt goda!!

Chokladsnitttar med apelsin och vit choklad

200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
Rivet skal av 1/2-1 apelsin
1 dl vit choklad

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna utom den vita chokladen till en fast deg, gärna i en matberedare.
2. Vänd ner den vita chokladen
3. Forma degen till två avlånga längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna något.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna något innan du skär till snittar på diagonalen.


Här händer det inte mycket..

2012-05-03 kl. 01:01:33 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har jobbat fem dagar i sträck så jag har inte hunnit baka (eller göra så mycket annat heller) under den senaste veckan. Idag så kliade det så fruktansvärt i mina fingrar, jag hade abstinens. Jag kände mig tvungen att baka så nu har jag bakat en ny variant av snittar som fanns med i det nyaste numret av tidningen "Hembakat" och jag har nog fått en ny favorit.. Dom var hemskt goda! Jag älskar apelsin och choklad tillsammans och den här kakan är det godaste jag har smakat på väääldigt länge. Jag provsmakade bara en kaka eftersom att jag siktar på beach 2012 :D kommer att drömma om kakorna inatt! Sen så gjorde jag en chokladbolls smet och en kakbolls smet som jag ska rulla och göra färdiga imorgon :) kom ju på att jag har en sambo som fyller år om 19 dagar så det är bäst att fylla frysen redan nu, för jag har en del tårtor och provbakningar att göra under maj månad :)

Nu säger jag godnatt och tack för ikväll. Kommer att ha träningsvärk imorgon, men det är det värt! Gick 12 km idag och efter det kände jag mig slut, men väldigt nöjd :) jag trodde inte att jag skulle orka, men det gjorde jag ju!! :)

Ha en underbar torsdag!