Bokrea

2011-03-04 kl. 15:55:43 | Allmänt | Kommentarer (3)

Just nu sitter jag och tittar på adlibris.se och deras bokrea och jag har hittat massa böcker som jag skulle vilja köpa, men jag har lovat mig själv att inte köpa så mycket böcker när det är mycket enklare att googla efter recept och sånt på internet.. Men det kliar i fingrarna...

       


Jag är en snäll syster..

2011-03-04 kl. 15:16:12 | Allmänt | Kommentarer (0)
..så därför länkar jag till min storasysters hemsida www.spokskriva.se även om den inte har något med bakning att göra :)

Kladdkaka med dumle

2011-03-04 kl. 15:13:49 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är många som är intresserade av receptet på kladdkaka med dumle så därför tänkte jag passa på att dela med mig av det innan jag glömmer bort det :)

Kladdkaka med dumle
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 påse dumle

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort det från plattan.
Rör ner socker och ägg. Blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter och ta sedan ut kakan och lägg på dumlekolorna och sedan in i ugnen dom resterande 8 minutrarna. Låt svalna och servera sedan tillsammans med vaniljglass eller grädde.

Mina tips:
Man behöver inte använda en hel påse dumle utan jag brukar bara lägga på tills jag tycker att det ser bra ut. Jag gillar då den här kladdkakan är lite segare så därför brukar jag ha den inne i ca 20 minuter (ibland några extra minuter) så om ni vill ha en kladdigare kaka så kan ni förkorta tiden i ugnen lite. Receptet på kladdkakan hittade jag på Arla.se för ett par år sedan och jag använder det flitigt. Det går att byta ut dumle mot annat tex. after eight, noblesse, geisha mm. det är bara fantasin som sätter stopp :)




Full rulle..

2011-03-02 kl. 02:52:01 | Allmänt | Kommentarer (1)
..kanelbulle?

Nä, inga bullar här inte men jag har gjort tre smörgåstårtor, fyra prinsesstårtor och en kladdkaka med dumle dom senaste 48 timmarna så jag tycker att jag förtjänar en sovmorgon. Meeeen sovmorgon blir det inte idag/imorron heller eftersom att jag ska leverera tårtorna och då mitt minne är sämre än sämst så kommer jag inte ihåg ifall han skulle vara i Burträsk 08.30-09.00 eller om han skulle fara från stan då men han skulle ringa så jag lär väl vakna om jag mot förmodan skulle sova då.

Tänkte visa er lite bilder på mina tårtor och jag känner mig faktiskt ganska nöjd.



Gjorde en tårta till Janna som fyller år idag (2/3)


Sen så gjorde jag tre likadana tårtor



och till slut så gjorde jag en kladdkaka med dumle :)


Det är bara tisdag än men hittills så har den här veckan varit väldigt rolig :) Nu ska jag lägga mig och sova ett par timmar, hoppas att alla har haft en lika bra start på veckan som jag har haft.

Godnatt