Dammsugare

2012-01-31 kl. 23:00:06 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ikväll så har jag följt en kompis till nånstans utanför bullmark och tittat på en hund. Hunden var söt (det säger jag nog typ om alla hundar) och ska flytta till dom på prov på fredag :)

När vi kom hem så satte jag igång med kvällens pyssel. Har för första gången testat göra punschrullar/dammsugare och det var roligt, lite svårt att få degen nog "hård", men jag är ändå nöjd och har redan omgång nr 2 på g, men dom kommer bli rosa :)

Här kommer en bild, använder min fina kakburk som jag fick i julklapp :) ska bli spännande att provsmaka dom sen. Hoppas att dom smakar som "köpes", då kommer jag att vara nöjd..


Paket!

2012-01-31 kl. 14:13:17 | Allmänt | Kommentarer (0)

Min storasyster Jenny har varit massa veckor på mauritius och för nån vecka sen så sa hon att hon hade ett paket till mig. Idag kom paketet fram och jag var så fruktansvärt nyfiken. Hon hade gett mig en massa ledtrådar som bara gjorde mig ännu mer nyfiken.. Hon berättade också att tullen hade öppnat väskan och kollat vad det var, dom hade väl blivit lite misstänksam när dom scannade av väskan :)

I paketet var det lokalproducerade produkter från Mauritius (allt utom saffranet, som var från Spanien) :) måste prova baka nåt snart :) här kommer iallafall en bild på vad som fanns i paketet! TACK Jenny!


Chokladmazariner

2012-01-28 kl. 07:32:31 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag gjorde chokladmazariner igår medan Jonas var ute och fixade nåt ned bilen. Jag har använt mig av receptet på chokladmazarinkaka, men jag tog 12 aluminiumformar och gjorde små mazariner istället. :)


Jag hade publik då jag bakade :)

2012-01-26 kl. 21:33:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sita låg på kökssoffan och tittade på när jag bakade bullar :) Hon verkade trivas ganska bra.


Bullar!

2012-01-26 kl. 17:44:18 | Allmänt | Kommentarer (0)

Gör bullar till Pelle idag :) fick lite pärlsocker (jag gör lite special så det går åt mycket av den varan) så jag bestämde mig för att göra en butterkaka.


Jag har skaffat en iPhone

2012-01-26 kl. 00:03:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har köpt en iPhone idag och nu kan jag äntligen blogga från mobilen :) när vi kom hem från stan så hoppade jag in i min onepiece igen sen har jag tillbringat hela kvällen i soffan :)

Nu ska jag göra nåt annat än att pilla på den här :)

Gokväll!


Det blev en låång helg

2012-01-25 kl. 12:59:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tiden bara flyger iväg och jag sitter som vanligt aldrig vid datorn och därför blir det aldrig att jag bloggar heller. Helgens tårtor gick bra att göra, men det var lite stressigt ibland. Eftersom att det blev lite stressigt båda dagarna så har jag inga bilder på tårtorna. Eller en av tårtorna har jag bilder på när den är uppskuren, men det gör ju ingenting. Båda helgens tårtor var en utmaning för mig för att jag testade nya saker och jag tror att jag har lärt mig några saker som kan vara bra att ändra på tills nästa gång :)

Jag är ledig några dagar till så ikväll så vet jag ju vad jag gör... Jag har lovat att baka kanelbullar till en kompis som fyller år och sen så måste jag ju kanske baka nåt till mitt eget kalas (som jag inte vet när det blir eftersom att jag jobbar då jag fyller år). Men jag har iallafall tänkt ta med mig lite fika och fika med busschaufförerna den dagen. Det blir iallafall mycket bakning dom här närmaste dagarna, men det är ju det jag älskar att göra så jag klagar inte :)

Nu ska jag hoppa ur min ONEPIECE (ja jag har äntligen köpt en!) och in i duschen. Ska vara klar att fara då Jonas kommer hem och eftersom att jag är en tidsoptimist så är det nog lika bra att jag börjar nu på en gång :)


Godnatt!

2012-01-19 kl. 21:10:59 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag ska upp och jobba klockan tre så nu är det godnatt för min del. Jobbar fredag, lördag, söndag och måndag och dessutom har jag två tårtor som ska göras lördag och söndag så om ni kommer att sakna mig dom här fyra dagarna så vet ni varför. Bilder på tårtorna kommer att komma upp nån gång under nästa vecka!

Ha en trevlig helg!

Godnatt

Bakar för fullt!

2012-01-18 kl. 18:31:19 | Allmänt | Kommentarer (0)
Just i detta nu så har jag gjort klart två smörgåstårtor och nu ska jag bara sitta ner några minuter och sen ska ugnen på.. Jag ska göra ett par tårtbottnar inför helgens tårtor, och det kan även bli så att jag bakar nåt mer då jag lix har värmt upp ugnen :)

Sita är jättesöt idag, hon följer varje steg jag tar.. Tror att hon försöker be om ursäkt för att hon var olydig igår.. :) Nu har jag haft mina minuter så nu är det bara att sätta fart igen! :)

Jag hinner mycket på 10 dagar!

2012-01-16 kl. 01:07:12 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag har bakat ganska mycket dom senaste tio dagarna. Tänkte lägga upp det som jag har bakat (och tagit kort på) och så lägger jag ut recepten lite senare. Det är lite lättare att komma ihåg att lägga ut recepten om jag redan har visat er bilderna :)


Jappmuffins (ett försök av ett eget recept)


En butterkaka som jag hade med mig till "mina" busschaufförer :)


Morotsbröd. Ett recept som jag verkligen måste komma ihåg att lägga upp för dom var SUPERGODA!


Tobleronesnittar


Lingon och kolamuffins


Chokladsnittar

Det är nåt mer som jag har bakat också, men jag kan inte komma ihåg det just nu.
Nu ska jag hoppa isäng, imorgon blir en spännande dag! Jag ska äntligen till frisören och fixa till frisyren lite :)


Chokladsnittar

2012-01-16 kl. 00:55:27 | Småkakor | Kommentarer (0)

Jag har ju en massa bakbloggar som jag brukar följa och det var en av mina favoritbloggare Erika som hade bakat chokladsnittar till jul och jag blev genast sugen på att testa dom, men varje gång jag var på affären så glömde jag bort att köpa mörk sirap. Förra veckan så köpte jag mörk sirap men jag hade inte ork nog för att baka dom. Ikväll när jag satt och spelade UNO med Jonas så sa jag att jag var sugen på att baka chokladsnittar och då tyckte han att jag kunde göra det och sen så flinade han och la ut två +4 och lite andra kort och sen så "gick han ut" och jag förlorade stort.. Istället för att sura över förlusten så började jag baka kakor och jag tror att dom blev goda. Dom luktade iallafall gott och så passade dom så fint i min fina kakburk :)

Här kommer receptet.

CHOKLADSNITTAR
20-25 st

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
2,5 msk kakao

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser i en matberedare. Dela degen i två delar och forma två bakplåtslånga längder. Lägg längderna på en plåt och grädda i 15-20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Skär längderna på tvären innan de stelnar. Lägg upp kakorna på galler för att svalna.







Söndag

2012-01-15 kl. 20:21:06 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag tror att den här helgen känns så kort för att jag sov 13 timmar natten mot igår. Inatt har jag inte sovit lika mycket, men det blev inte för lite iallfall. Då jag vaknade i morse så frågade Jonas om vi skulle fara till Umeå och gå på biltema o lite andra affärer, och så blev det :) Vi tog Dan och Anette med oss och när vi kom till Umeå så delade vi på oss och det var nog bra, för Dan och Jonas hade nog blivit tokiga om dom hade måsta vänta på oss medans vi var inne på Boom (dom var på biltema under tiden och det tog typ lika lång tid). Hittade en supersnygg kruka och en blomma som nu står på köksbordet.

Jag hade engetligen tänkt baka och fylla min fina kakburk som jag fick av Jonatan och Sara i julklapp, men det hinner jag nog göra nån annan dag i veckan. Nu är jag ju ledig till på lördag och det enda som jag har inplanerat är att jag ska till frisören imorgon :)

Ja, jag kan ju iallfall lägga upp en bild på den fina burken :) Jag älskar plåtburkar och jag älskar hjärtan så det kan ju knappast bli bättre :)



Ha en fortsatt trevlig kväll!


Uppdatering om Tävlingen

2012-01-14 kl. 13:47:15 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tänkte uppdatera lite om tävligen. Jag har inte tagit mina 1 000 000 steg än, men det går frammåt iallafall :)

Tävlingen kommer ju att pågå tills den dag jag har tagit mina 1 000 000 steg, men här kommer iallafall allas gissningar på datum.

Marika - 14/2
Linda L 4/3

Sara (Jonsson) 20/3
Beatrice - 31/3
Lina - 1/4
Susanne - 13/4
Sander - 23/4
Elis - 12/5
Trine - 17/5
Moa - 21/5
Sarah (Lundmark) - 22/5
Urban - 6/6
Jerry - 13/11

Och för er som har missat vad det är ni tävlar om så är det den här fina kakburken :)


13 timmars sömn..

2012-01-14 kl. 13:36:06 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag är mycket piggare idag, fick sova 13 timmar i natt och det behövdes verkligen :) Jag var så trött igår då jag kom hem och efter maten så gick jag och la mig och somnade ganska fort. Jonas hade ställt väckaren på sju och jag på åtta, men vi vaknade inte förrän tio så vi behövde nog sova båda två :)

Jag är ju inte så snabb på att lägga ut bilder och sånt, men här kommer iallfall lite bilder från nyårs. Dom första korten tog jag och sen lämnade jag över kameran till Jonna :)

Mina bilder:






Jonnas bilder:











SUPERGOD mat!


Bra bestick?


Fotografen hade tagit ungefär 40 bilder på soptunnan (från olika vinklar)
men jag tyckte att det räckte med att visa en bild :)


Hon hade även tagit 180 bilder av sig själv med olika grimaser och uttryck :)
(det var ett stort nöje att gå igenom alla bilder)


Vi spelade "När då då" och Jonas vann varenda omgång :)


Alla var glada och hade roligt..


Linda och Rickard :)


Vi skickade iväg såna här på tolvslaget.







Jonna hade sammanlagt tagit 533 bilder under kvällen så det här är bara ett litet urval, men hon hade varit duktig och fångat det mesta av intresse :)
Vi hade iallafall väldigt roligt :)




Godnatt

2012-01-12 kl. 21:00:01 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det gick inte somna igår, men jag tvingade mig upp för att åka med Jonas i lasbilen. Min plan var att jag skulle vara skittrött ikväll och somna så fort jag la mig. Det såg länge ut som att min plan skulle fungera, men nu tror jag att jag är FÖR trött för att somna. När jag kom hem så gjorde jag en butterkaka som jag ska ha med till busschaufförerna i Luleå imorgon, jag ska ju vara där så länge och då är det ju gott med lite gofika :)

Jag borde ha sammanställt allas gissningar snart, men jag har dom än så länge bara på en lapp som ligger framför datorn och jag SKA sammanställa dom snart, men först så ska jag sova, jobba och sen sova igen och sen kanske jag tar mig tid. Tävlingen är iallafall avslutad och ni kan inte längre gissa. Nu återstår det bara att se vem som kommer närmast :)

Jag ska kolla lite på adlibris.se (har blivit kär i några böcker där som jag ska kolla lite extra på) och sen ska jag sova. :)

Det är dom här två böckerna som jag har förälskat mig i :)




Godnatt!


Full rulle

2012-01-06 kl. 20:46:19 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag kommer att sammanfatta allas gissningar på tisdag då jag blir ledig. har en jobbarhelg så det finns inte så mycket tid över till bloggen tyvärr :( Sover alldeles för lite och då får jag migrän istället. Tänkte sikta på att göra en lång natt inatt. Börjar inte jobba förrän 12.45 imorgon så jag kan ju sova lite länre än idag (steg upp 03.00)

Så passa på att gissa till på tisdag :)

Tävlingen

2012-01-01 kl. 16:16:28 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har ju som ni redan vet förlängt tävlingen till den 5/1, men jag tänkte iallfall lägga upp en bild på vad vinnaren får :)



Visst är den fin?! Passa på att gissa på datum nu ;) När har jag gått 1 000 000 steg? Skriv en kommentar med din gissning, mailadress och om du har en blogg så får du gärna skriva upp den adressen också! :)