Onsdag

2011-09-28 kl. 13:48:53 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag så har jag inte gjort så mycket, jag gjorde köttfärssås och spaghetti till lunch sen så har jag tagit en promenad med Sita. Jag ska jobba övernattning i natt och sen har jag helg. Jag har inte jobbat på två veckor så det känns som att det är dags nu, huvudet får vänta tills imorgon. Jag ska ringa till vårdcentralen då jag slutar jobba för att jag har fortfarande huvudvärk trots att jag fick fyra sprutor i nacken så att jag skulle slappna av. Fick sova en natt utan mardrömmar och avbrott, men nu är det som vanligt igen..

I går så var jag till stan och storhandlade, det behövdes för det var nästan tomt i kylskåpet. Jag var på Ica Maxi i nästan två timmar och sen for jag hem och gjorde veckosallad. Dom hade så billiga ingredienser till vecksalladen så jag kunde inte låta bli :) 28 kr för grönsakerna som ska vara i salladen och sen så ska det ju var 1 dl olja, 0,75 dl vinäger och 0,5 dl socker. Billigt och gott!

Nu ska jag gå ner och packa arbetsväskan och sen ska jag lägga mig på soffan en stund :)

Imorgon ska jag uppdatera bloggen lite mer, jag ska lägga in lite bilder och recept på sånt som jag har bakat :)
Godkväll!


Godnatt

2011-09-26 kl. 12:28:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har varit hos läkaren idag och fick några sprutor i nacken så att huvudvärken ska försvinna. Nu ska jag sova ett par timmar :)

Godnatt


Dålig uppdatering

2011-09-22 kl. 11:42:49 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen dom senaste dagarna och det beror på att jag har haft ont i huvudet non-stop hela veckan. Huvudvärken är fortfarande kvar, men jag måste ju få nåt gjort iallafall. Har eldat och så har kylskåpsreparatören varit hit så nu säger han att det ska fungera :) Ska bli skönt att få ta in allt från verkstan (vi har en kyl där också och den har varit bra nu då den inne har varit trasig).

Nu ska jag ut i regnet.
Ha en bra dag!


Söndag

2011-09-18 kl. 23:22:20 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag är ledig en dag till och sen jobbar jag en övernattning och sen är jag ledig till fredag. Idag så har vi inte gjort så mycket, men det har varit trevligt ändå. Jag spelade bingolotto ikväll också, men jag vann ingenting som vanligt.. Tycker att det är min tur att vinna snart :)

Imorgon så ska jag och svärmor till Lövånger och köpa bröd och sen ska vi på varuhuset och sen ska vi äta lunch. Det kommer att bli en mycket trevlig dag. Sen så ska jag till stan och göra lite andra ärenden och sen hem för att göra middag till min kärlek :) Haha, det blev en låång lista för morgondagen så det är nog bäst att jag går och lägger mig så att jag orkar med dagen :)

Godnatt till er alla! Förresten, förlåt för att jag inte lagt ut dom där bilderna än, men firandet blev uppskjutet så därför har inte presenten hamnat hos sin rätte ägare än. Jag har faktiskt inte glömt bort det (för ovanlighetens skull).

Godnatt igen!

Å nej!

2011-09-17 kl. 12:50:58 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jag hade kommit överens med mig själv att inte börja se på cake boss på youtube, för jag tror att jag lätt kan bli beroende av det, men jag kunde inte hålla mig. Fy fasen vilka läckra tårtor dom gör! Men det är också kul att se att det kan jävlas för dom också :)

Kolla in det här klippet..




Torsdag

2011-09-15 kl. 22:40:53 | Allmänt | Kommentarer (0)
Idag har jag inte gjort så mycket, eller jag har varit till stan och hämtat bilen och sen så har jag fixat lite med födelsedagspresenter till folk. Jag har ju upptäckt hur kul det är att googla och pyssla ihop egna presenter och nu kan jag inte få nog av det. Jag kommer att lägga upp bilder på mitt pyssel sen, men det måste vänta några dagar så att jag hinner ge bort presenten först..

Nu ska jag fara till burträsk och möta upp min älskling och sen ska jag följa han och lasta, han ville ha lite sällskap och jag är ju inte den som säger nej :) Jag gillar faktiskt att åka lastbil och att det dessutom är med min älskling och bästa vän gör ju inte saken sämre :)

Ha en fortsatt trevlig kväll och så hoppas jag att alla får en underbar helg!

Godnatt

Ensam hemma!

2011-09-12 kl. 17:07:04 | Allmänt | Kommentarer (0)
Jonas jobbar eftermiddag i veckan så nu kommer jag att vara ensam hemma varje kväll (utom imorron för då jobbar jag), så därför tänkte jag passa på och baka småkakor och stoppa i frysen så att det finns ifall det kommer någon :) Kommer självklart inte att frysa ner alla, men jag tänkte iallafall passa på att baka då jag är ensam och har hela köket för mig själv :) Sita är ju hemma men hon ligger mest och snarkar :)

Ska sätta igång med baket!
Gokväll!

Ingen vinst..

2011-09-11 kl. 21:34:28 | Allmänt | Kommentarer (0)
Spelade bingolotto idag men som vanligt blev det ingen vinst..  Jaja, min tur kommer väl :)  Nu är det bäst att börja dra sig mot sängen, för imorgon ska jag upp klockan sex.. Hoppas att alla har haft en underbar helg!

 Kram på er!

Söndag!

2011-09-11 kl. 14:55:39 | Allmänt | Kommentarer (0)
Slutade jobba klockan åtta i morse och börjar om halv åtta imorgonbitti (7.30-16.30) och sen har jag övernattning (14.30-08.00) på tisdag/onsdag och sen har jag helg i typ 6 dagar :) Sitter och väntar på Jonas just nu, han ska duscha och göra sig klar och sen ska vi fara till stan med Dan och Anette och äta och sen ska vi handla lite så att vi klarar oss en vecka :)

Jag har fortfarande inte bestämt vilken bild jag ska välja, men det kommer väl så småningom.. Jag är helt slut så det är nog bäst att jag slutar skriva innan jag tröttar ut er ;)

Jag hade förresten tänkt baka lite nån dag i veckan (kanske redan ikväll) för det kliar verkligen i mina fingrar. Har hittat en superbra blogg med massa intressanta recept som jag måste testa..

Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig söndag :)


Beslutsångest

2011-09-09 kl. 20:15:56 | Allmänt | Kommentarer (2)
Funderar fortfarande på vilken bild jag ska välja, kanske den här ?


Torsdag

2011-09-08 kl. 12:00:58 | Allmänt | Kommentarer (0)
Vart har den här veckan tagit vägen? Imorgon så är det jobb som gäller för min del och sen jobbar jag dygnspass lördag till söndag och sen har jag helg :) Jag sitter nu och försöker komma på vad jag ska göra idag, men det är lite svårt.. Funderar på att göra nåt ovanligt (?) och baka lite.

Skriver mer sen då jag har bestämt mig för vad jag ska göra :)

The studio

2011-09-07 kl. 21:41:15 | Allmänt | Kommentarer (1)
Idag så har jag varit till Umeå och varit på The studio. Det var riktigt roligt, jag behövde bara sitta på ändan och dom sminkade mig och fixade håret. Det blev väldigt fina bilder så jag är nöjd med dagen. Det enda problemet för mig är att jag måste välja ut en bild som ska bli en canvastavla, men med min beslutsångest så kommer det säkert ta en månad innan jag har bestämt mig..

Tänkte visa några bilder iallfall :)















Det var en riktigt trevlig dag även om jag for dit ensam. Om ni får chansen att fara på The studio så GÖR DET! Det är en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.. :)


Umeå

2011-09-07 kl. 09:31:54 | Allmänt | Kommentarer (2)
Jag var ganska trög nu då jag skulle vakna men jag tog mig upp till slut. Jag håller på att göra mig klar, väskan med kläder är packad och klar så nu är det snart dags att bege sig mot Umeå. Det kommer att bli en lång men rolig dag och det är synd att jag inte fick med mig nån, men jag klarar mig nog :) 

Förresten så blev matbrödet jag gjorde inatt väldigt gott :) bilder och recept kommer!

Lingon- och kolamuffins

2011-09-06 kl. 22:55:29 | Recept | Kommentarer (1)

Hade som sagt nån slags bakabstinens i söndags och då testade jag ett recept som jag sett i förra veckans Allers. Det blev supergott och jag är väldigt nöjd. Det var ett enkelt recept och eftersom att jag fick lite mer än dom lingon som jag behövde (tack mamma) till muffinsen så kan jag ju baka dom fler gånger, hihi :)

Lingon- och kolamuffins
75 g mjuka kolor, t ex Werther´s original cream toffees
150 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
2 dl lingon
Mellanstora muffinsformar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Klipp eller skär kolan i mindre bitar.
Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
Tillsätt sedan äggen ett i taget, rör smeten slät mellan varje ägg.
Sikta därefter ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör smeten slät.
Väng sist ner lingonen och kolabitarna och rör om så att de fördelas jämnt i smeten.
Klicka upp smeten i formarna så att de blir fyllda till ungefär 3/4 med smet.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.







Det blev väldigt goda muffins så om ni har lite lingon över som ni inte vet vad ni ska göra av så tycker jag att ni ska köpa lite kola och testa dessa muffins!


Cheesecakebrownies

2011-09-06 kl. 22:37:44 | Recept | Kommentarer (1)

I söndags då vi hade kräftskiva så gjorde jag efterrätt och det blev supergott! :) Här kommer receptet.

Cheesecakebrownies

Kaksmet
125 g smör, plus extra till formen
2 dl vetemjöl
125 g mörk blockchoklad
2 1/4 dl strösocker
2 ägg, lätt uppvispade
1/2 dl mjölk

Topping
500 g färskost
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl naturell yoghurt

Servering
Smält choklad att ringla över
Jordgubbar doppade i choklad

Gör så här
Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla lätt en 23 cm i diameter stor rund form.
Smält smör och choklad i en kastrull över låg värme under omrörning tills allt är slätt.
Ta bort från värmen och vispa ner sockret. Tillsätt ägg och mjölk, vispa ordentligt.
Tillsätt mjöl, rör om tills det precis blandats. Fördela smeten jämnt i formen.
Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 150 grader.
Gör toppingen genom att vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker i en skål tills allt blandats väl.
Rör ner yoghurten och häll sedantoppingen över kakan i formen. Grädda i ytterligare 45-55 minuter, eller tills kakan knappt har stelnat. Lossa kakan längs formens kanter med en kniv. Låt svalna något innan den tas upp ur formen.
Förvara i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar. Ringla smält choklad över och servera chokladdoppade jordgubbar till.




Receptet hittade jag i boken till vänster och det är absolut inte sista gången jag gör den här kakan :)


Jaaa!

2011-09-06 kl. 08:58:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Världens bästa Ylva hörde av sig igår och sa att dom har hittat ett datum då dom kan komma hit och hälsa på. Helgen v40 så kommer dom äntligen och jag längtar redan!

Sist jag skrev så skrev jag ju att det skulle vara full rulle hela helgen och jag hade rätt.. Jag var så slut på lördagkväll och jag tror att klockan va typ tio då jag la mig. I söndags så hade vi kräftskiva för Anne som har fyllt 40 år och det var mycket trevligt, jag hade gjort efterrätten och den blev mycket god (bilder kommer). Efter kräftskivan så hände det nåt, jag tror att det var bakabstinens eller nåt liknande för jag bakade två sorters muffins och så gjorde jag gaffelkakor och sen somnade jag nöjd och belåten :)

Ikväll ska jag och min älskling på bio och se Jägarna 2. Enda anledningen till att jag vill se den är att dom säger att den inte är lika brutal som första filmen (det är typ den värsta filmen jag sett) och dessutom så har jag massa filmer som jag vill se under hösten så då blir det ju bra om vi börjar med att se en film som Jonas har valt, hehe :)

Imorgon så blir det äntligen Umeå och The studio och eftersom att det blev lite ombokningar och så sånt så får jag inte med mig nån, det är ingen som kan/vill men jag kan lika gärna fara själv, det blev nog lika roligt iallafall :)

Nu ska jag vila lite men sen ska jag tömma min mobil på bilder så att ni får se allt smarrigt som jag bakade i söndags :)