Bakar för fullt
Nu var det ett tag sen jag skrev här, men jag har inte bakat så mycket den sista tiden. Eller ja nu ljög jag.. Jag har faktiskt bakat idag. Jag har bakat daimdrömmar och Non-stop chocolate cookies och nu ska jag sätta igång med städningen så att jag kommer mig isäng nån gång. Imorgon får jag besök så det är viktigt att mina planer blir som jag planerat.
Om nån vecka så får jag tillbaks min kamera och då ska jag lägga ut massa bilder. Får se om jag hinner lägga ut lite bilder från min iPhone lite senare, nu ska jag som sagt städa..
Helgen är slut
Tänkte skriva ett litet inlägg och länka till en av mina favorit sidor när det gäller tillbehör till bakning, dom är ganska dyra på en del saker, men hittills är jag mycket nöjd med det jag har beställt. Sidan heter kakburken och har mest saker till tårtan, men även saker till cupcakes, barnkalas, bröllop osv. Jag älskar den sidan och jag kan sitta där i timmar och bara titta på alla sakerna. Till nästa jul ska jag beställa fler pepparkaksformar, i år köpte jag bara tre stycken och dom är så himla fina. Beställde en traktor, en pusselbit och en prinsesskrona och tyvärr så hade jag hunnit baka så mycket pepparkakor innan jag beställde dom så jag gjorde bara några av varje för att testa. Nu är det ju så att jag tänkte använda utstickarna till andra saker också, typ då jag ska göra tårtor (använde traktorutstickaren till Gustavs tårta i lördags).
Nä, nu känner jag att ögonen håller på att falla igen och då kan jag ju inte läsa det jag skriver.
Godnatt
Prinsesstårtor
'
Non-stop chocolate cookies
Ingredienser:
125 g margarin
3 dl socker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse Non-stop
Gör såhär:
- Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker i en matberedare, så att det blir en krämig smet.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ordentligt till en seg massa.
- Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg ca 12 kakor på varje plåt och låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum. Kakorna flyter ut vid gräddningen.
- Placera 5 eller flera Non-stop-knappar på varje kaka.
- Grädda kakorna i 175-graders ugn i ca 15 minuter och låt dom sedan svalna på ugnsgaller.
Mina tips:
- Köp en stor påse med Non-Stop för annars måste ni göra som jag och lägga fyra godisar på varje kaka.
- Använd fingrarna till att "klicka" ut kakorna istället för en matsked. Jag tyckte att det var mycket enklare att få bra storlek på kakorna då.
- Eftersom att jag hade för lite Non-Stop så gjorde jag kakorna mindre (och fick fler) och det kommer jag att fortsätta med även om jag har fler Non-Stop.
Jag lägger som sagt ut både gamla och nya inlägg på den här bloggen och om det är något inlägg som du redan har läst så kan du fortsätta till nästa inlägg för det kan vara nåt som du inte har läst ;)
Kladdkakor!
Eftersom att det här är en blogg som ska handla om bakning så tänkte jag dela med mig av mitt absoluta favoritrecept på kladdkaka. Eftersom att jag gör mycket chokladmoussetårtor och andra tårtor med choklad så blir det väldigt ofta en kladdkaka som tårtbotten. Kladdkaka är en underbar kaka som går att använda till mycket och ingredienserna som behövs finns oftast hemma. För något år sedan så hittade jag ett recept på kladdkaka och sen dess så är det det enda jag använder för det är så fruktansvärt enkelt och det går fort. Receptet är hämtat från Arla.se
Snabb kladdkaka
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Starta ugnen (175 grader)
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från plattan.
Rör ner socker och ägg. Blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter (ca 24 cm)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Det här är ett recept som jag kan rekommendera till ALLA för det är så enkelt (och gott). Här kommer några bilder på kladdkakor som jag gjort med det här receptet.
Är det någon som har testat att göra kladdkaka med cheesecakefyllnig, kladdkaka med vit choklad eller kladdkaka med mjölkchoklad? Det har jag men dom recepten får ni se nån annan gång. Fick ett recepthäfte från någon tidning (tror det var hemmets veckotidning eller nåt sånt) och där fanns det massa roliga kladdkakor, men dom bilderna och recepten får ni som sagt se senare för nu är min slötid slut och nu måste jag göra nåt vettigt.
Ny bakblogg.. igen..
Idag så har jag och Victoria varit till stan och handlat inför Gustavs 1 års kalas och eftersom att jag ska göra tårtorna så handlade hon ingredienserna och lämnade dom här. Haha, det är inte så illa va? Lämna ingredienser och få tillbaks en färdig tårta? Jag älskar att baka och jag skulle göra det dygnet runt om det gick (och jag fick).
Idag så har jag även lämnat in min kamera på service eftersom att den slutade fungera i lördags. Jag får helt enkelt lägga ut gamla bilder och ta nya så gått det går med min telefon.
Hoppas att alla har en fortsatt trevlig kväll! Nu blir det städning för fulla muggar.